5:2 - dieten

5:2-dieten innebär att man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar under två, dock inte under två sammanhängande dagar. Under de två dagar då man fastar äter man som kvinna 500 kcal per dag och som man 600 kcal. Att gå från att äta som vanligt till att börja fasta kan bli något av en chock för kroppen. Oftast mår man inte särskilt bra under de dagar som man fastar utan kan bli hungrig och få huvudvärk. Det är också risk att man inte får i sig allt som man behöver om man inte planerat kosten noggrant innan.

 

5:2 är en bra metod att använda för att gå ned i vikt. Fördelarna är att om man i vanliga fall har svårt att äta mindre kan det vara lättare att äta mindre under endast två dagar. När man väl har kommit igång med fastandet och det har blivit en rutin brukar det kännas lättare. Man bör bestämma sig redan innan man börjat att ge det en chans under minst en månad innan man bestämmer sig för att fortsätta eller inte.

5:2 dieten

fasta.se

Detta är endast en sida med allmän information om fasta, om du skall fasta rådgör alltid med erfaren kostrådgivare eller din läkare
Kontakt